Droneprops Logo
Camera en actie!

Camera en actie!

Wij zijn niet continu bezig met drones, alhoewel we dit wel geweldig vinden, pakken we ook de camera en maken shots vanuit de grond. Een combinatie van het gebruikmaken van de drone en de camera maakt het een mooie en afwisselende video voor op social media en websites.

Voor deze opdracht zijn we in gesprek geweest met woningcorporatie Woonbedrijf. Zij vertelden dat ze beeldmateriaal nodig hadden voor hun woningbouwproject Wiele. Een ideaal gelegenheid voor ons om opnames te maken van het bouwproject. Dit project gaf ons een geweldige kans om onze expertise in lucht- en grondfotografie te laten zien.

Werkwijze drone videoproductie

Vlak voor de oplevering zijn wij bezig geweest met het vertalen van de wens van de klant. Voordat de opnames beginnen, is het essentieel om de visie van de klant goed te begrijpen en te visualiseren.  Dit doen wij door te communiceren in vorm van illustraties. We maken daarvoor een storyboard waarin frame voor frame te zien is wat wij gaan opnemen en hoe het eruit komt te zien. Het storyboard dient als een blauwdruk voor de video en geeft zowel de klant als ons een duidelijk beeld van het eindproduct. Door middel van deze methode kunnen wij snel schakelen en hebben we een beter beeld van wat de klant wil. Dit voorkomt dat de klant met verrassing komt te staan bij het eindproduct.

De drone videoproductie opname

Met een aantal crewleden, waaronder twee acteurs gingen wij vol enthousiasme de bouwplaats op. Bij aankomst zagen we een groot nieuwbouwproject waarbij de 130 woningen al bijna opgeleverd waren. Snel later zouden de toekomstige bewoners hier binnenkort hun intrek gaan nemen. Dit creëerde voor ons de perfecte setting om onze opnames te doen. We kregen hier de sleutels van zowel de woningen als de appartementen, waardoor we een de kans kregen om mooie beelden vast te leggen van het nieuwbouwproject.

Om variërende beelden vast te leggen, maakten we gebruik van zowel de drone als de camera. Met de drone videoproductie hebben we prachtige en overzichtelijke beelden vanuit de lucht kunnen maken van het nieuwbouwproject. Met de camera hebben we shots vanaf de grond gemaakt. Dankzij de combinatie van deze lucht- en grondopnames krijgen de kijkers een volledig beeld van het bouwproject.

Heel veel zaken kunnen we van tevoren plannen. Er is echt een belangrijk factor waar we geen invloed op hebben, en dat is het weer. Wegen weersomstandigheden lukte het ons niet om alles binnen geplande tijd op te nemen. In overleg met de opdrachtgevers zijn we op een later moment teruggekeerd om onze opnames af te maken.

Postproductie

Na de opname komt de postproductie, ook wel editing genoemd. Dit is een belangrijke fase waarin de ruwe beelden worden omgezet in een samenhangend eindproduct. Dit is iets waar de klant meestal te makkelijk over denkt. Wij vinden dat dit juist een belangrijk moment is om de vertaalslag te maken van klantwens naar product. Hier komt heel veel werk bij kijken, denk maar aan knippen van ruwe beelden, transities, muziek, (geluids)effecten en kleurcorrecties. De muziek wordt afgestemd op het beeldmateriaal, maar er wordt ook nagedacht hoe het beeld zal passen bij de muziek. Doordat beeld en muziek in één harmonie wordt afgewerkt, willen we “rework” voorkomen. Communicatie is erg belangrijk, en daarom zorgen we ervoor dat we tijdens het hele proces blijven praten met de klant. We streven ernaar om een eindproduct te realiseren die aan alle verwachtingen van de klant voldoet.

Product

Het einddoel is om een video (dus product) te maken die zowel informatief als visueel aantrekkelijk is voor de klant, maar ook de kijker. Ook moet het een video zijn die de boodschap van de klant effectief overbrengt. Samen met de klant kijken we naar de balans van die uitgangspunten.

Wanneer we de eerste versie klaar hebben, dan gaan we die delen met de klant. De klant krijgt de tijd om de video te bekijken, en waar nodig opmerkingen te plaatsen. We vinden deze feedback essentieel, zodat we samen naar een mooi eindproduct kunnen komen.

Nadat de aanpassingen zijn verwerkt door ons, wordt de video definitief gemaakt en opgeleverd aan de klant. De video is dan klaar om gepubliceerd te worden op bijvoorbeeld Instagram of Facebook.

Conclusie

De combinatie van drones en traditionele camera’s voegen een creatieve touch toe aan onze videoproducties. Deze combinatie zorgt ervoor dat we boeiende en veelzijdige video’s kunnen maken. We genieten er niet alleen van om inspecties uit te voeren, maar ook om creatieve video’s te produceren voor onze klanten. We kijken er erg naar uit om dit weer in te zetten in toekomstige (bouw)projecten. We kunnen niet wachten om onze klanten te blijven verassen met onze visuele content.

Contact ons!

Hebben jullie bouwprojecten die vastgelegd moeten worden? Droneprops & Media staat klaar om jouw ideeën tot leven te brengen! Neem snel contact met ons op!