Droneprops Logo

Mijn verhaal

Van Pionier tot Eigen Bedrijf!

In 2012 begon mijn fascinerende reis in de wereld van drones. Als een van de pioniers in Nederland waagde ik me aan de opkomende trend van quadcopters, lang voordat het een alledaags gezicht werd in de lucht. Mijn allereerste drone was de Hubsan X4, een bescheiden start van 38 gram, maar met een 2MP camera die de wereld van luchtfotografie voor me opende.

Terwijl anderen nog steeds rondreden met RC auto’s, vloog ik al met mijn RC drone en verkende ik de mogelijkheden van deze opwindende technologie. Het verlangen naar meer geavanceerde functies bracht me een jaar later naar de Walkera QRX 350. Met een gewicht van 800 gram en een ingebouwde GPS was dit een enorme sprong voorwaarts. De drone bood niet alleen de mogelijkheid om automatisch terug te keren bij problemen (return-to-home), maar kon ook uitgerust worden met een gimbal en actiecamera, hoewel zonder live-feed.

Mijn nieuwsgierigheid naar de techniek achter drones groeide gestaag. Om een dieper inzicht te krijgen, besloot ik een zelfbouw drone aan te schaffen. Het assembleren en programmeren van de drone was een opwindende ervaring die me nog meer verbond met deze technologische wereld.

Met de tijd werden de technologieën geavanceerder, en er kwamen steeds betere kant-en-klare producten op de markt. Mijn interesse leidde me naar de DJI drones, waarvan ik begon met de handige DJI Mini, perfect voor mijn reizen.

Vanaf heden gebruik ik de drone nog steeds, zelfs op mijn huidige baan in de bouw. Hoewel de bouwsector misschien niet bekend staat om zijn snelle acceptatie van innovaties, slaagde ik erin om de toepassing van de drone aan te passen aan de eisen van de moderne tijd.

Met mijn drone ben ik in staat geweest om efficiënter en nauwkeuriger te werken, of het nu gaat om het inspecteren van bouwplaatsen, het monitoren van projectvoortgang of het creëren van gedetailleerde visualisaties voor klanten. De luchtperspectieven bieden een waardevolle dimensie aan mijn werk in de bouw, waardoor ik in staat ben om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en uitdagingen op een innovatieve manier aan te pakken.

Mijn drone, die ooit begon als een hobby, is nu een essentieel instrument geworden in mijn professionele leven. Het illustreert perfect hoe passie, nieuwsgierigheid en technologische vooruitgang hand in hand kunnen gaan, zelfs in sectoren die niet altijd bekend staan om hun snelle omarming van verandering. Met mijn drone kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst, waar ik blijf pionieren in de bouwsector met de onbegrensde mogelijkheden die deze technologie biedt.

Selo Dülger

Oprichter/Drone-piloot/Bouwkundig ingenieur